Ride Now | Ομαδική Έκθεση > Object

Ride Now
Bord de l’ eau design factory, Βουκυκλαράκης Αναστάσης, Δεδονάκη Αναστασία, Κεσίδης Κώστας, Κώστογλου Βασιλική, Lacrimosa, Lane collage, Mπογιατζίδης Γιώργος, Παπαχρήστου Πέλλα, Ρουμελιώτης Βασίλης, Shiny design, Χατζηαγγελή Νατάσα

Object, Ολυμπίου Διαμαντή 30
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10.30-14.30 & 18.30-20.30, Σαββατο 11.00-15.00       

Το ποδήλατο ως μέσο κίνησης, στάση ζωής, πηγή έμπνευσης!
Μια ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων με καλλιτεχνικές ανησυχίες ενώνεται στην έκθεση Ride Now, με αντικείμενα εμπνευσμένα από το ποδήλατο, και παρουσιάζουν:
κατασκευές, ρούχο, αξεσουάρ, κόσμημα, γραφιστικές εφαρμογές, διακοσμητικά, πίνακες, φωτογραφία, γλυπτά.

 

 Δεδονάκη Σάσα  ασημένιο δαχτυλίδι

Δεδονάκη Σάσα
ασημένιο δαχτυλίδι

Lane collage πίνακας ''We 're gonna make it to the end'' Διαστάσεις: ύψος 40cm - μήκος 50cm Τεχνοτροπία: κολαζ  Ημερομηνία κατασκευής: Μάρτιος 2014

Lane collage
πίνακας ”We ‘re gonna make it to the end”
Διαστάσεις: ύψος 40cm – μήκος 50cm
Τεχνοτροπία: κολαζ
Ημερομηνία κατασκευής: Μάρτιος 2014

 Μπογιατζίδης Γιώργος πίνακας '' True bike madness'' διαστάσεις: ύψος 70cm - μήκος 50cm Τεχνοτροπία: κολαζ  Ημερομηνία κατασκευής: Μάρτιος 201

Μπογιατζίδης Γιώργος
πίνακας ” True bike madness”
διαστάσεις: ύψος 70cm – μήκος 50cm
Τεχνοτροπία: κολαζ
Ημερομηνία κατασκευής: Μάρτιος 201

Moozaka υφασμάτινο ποδηλατικό καπέλο

Moozaka
υφασμάτινο ποδηλατικό καπέλο

Bord de l'eau design factory επιτραπέζιο φωτιστικό Διαστάσεις: ύψος 65cm - μήκος: 50cm Υλικό: αλουμίνιο Ημερομηνία κατασκευής: Μάρτιος 2014

Bord de l’eau design factory
επιτραπέζιο φωτιστικό
Διαστάσεις: ύψος 65cm – μήκος: 50cm
Υλικό: αλουμίνιο
Ημερομηνία κατασκευής: Μάρτιος 2014

Ρουμελιώτης Βασίλης   επιτοίχιο φωτιστικό ''Wheelight'' Διαστάσεις: διάμετρος 60cm - φάρδος 14cm Yλικά : μαύρο γυαλί (lacobel) - μεταλλικός τροχός ποδηλάτου Φωτισμός : Περιμετρικός εσωτερικός με λάμπες G4 12v - Εξωτερικός δαχτύλιος:led tape Ημερομηνία κατασκευής: Νοέμβριος 2010

Ρουμελιώτης Βασίλης
επιτοίχιο φωτιστικό ”Wheelight”
Διαστάσεις: διάμετρος 60cm – φάρδος 14cm
Yλικά : μαύρο γυαλί (lacobel) – μεταλλικός τροχός ποδηλάτου
Φωτισμός : Περιμετρικός εσωτερικός με λάμπες G4 12v – Εξωτερικός δαχτύλιος:led tape
Ημερομηνία κατασκευής: Νοέμβριος 2010

 Shiny Design   επιτοίχια κρεμάστρα-βάση ποδηλάτου ''Cyclop'' Διαστάσεις: ύψος 68cm - φάρδος 66cm Υλικά: λαμαρίνα - πλαστικό - ύφασμα Ημερομηνία κατασκευής: Μάρτιος 2014

Shiny Design
επιτοίχια κρεμάστρα-βάση ποδηλάτου ”Cyclop”
Διαστάσεις: ύψος 68cm – φάρδος 66cm
Υλικά: λαμαρίνα – πλαστικό – ύφασμα
Ημερομηνία κατασκευής: Μάρτιος 2014

Χατζηαγγελή Νατάσα   τραπέζι ''Route 14'' Διαστάσεις:  ύψος 44cm - διάμετρος 50cm Υλικά: Κόντρα πλακέ θαλάσσης και σίδερο. Ημ.παραγωγής. Μάρτιος 2014

Χατζηαγγελή Νατάσα
τραπέζι ”Route 14”
Διαστάσεις: ύψος 44cm – διάμετρος 50cm
Υλικά: Κόντρα πλακέ θαλάσσης και σίδερο.
Ημ.παραγωγής. Μάρτιος 2014

9.kostoglou

Φωτιστικό Ripples, Οκτώβριος 2012, Υλικά Κατασκευής: Ξύλο- Πλαστικό Διαστάσεις 55cm εξωτερικά (ξύλινος δακτύλιος) , 50cm εσωτερικά (πλέξι γκλας)

 

Shiny Design
Η Λιάνα Αναστασιάδου και ο Σοφιανός Παπαγεωργίου είναι βιομηχανικοί σχεδιαστές από την Θεσσαλονίκη.
Το 2006 σχημάτισαν την ομάδα Shiny Design, η οποία εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή επίπλου, και σε γραφιστικές εφαρμογές. Παράλληλα, δημιουργούν πίνακες και κατασκευές, με βάση την φιλοσοφία της επανάχρησης και την τεχνοτροπία του κολάζ. Αυτή την περίοδο, σχεδιάζουν μια σειρά χρηστικών αντικειμένων για αγαπημένες δραστηριότητες.
Έχουν λάβει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, καθώς και σε διαγωνισμούς σχεδιασμού επίπλου.
Στον χώρο τους «object» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εκθέτουν την δουλειά τους, καθώς και έργα άλλων καλλιτεχνών.

Lacrimosa
Η διαφημιστική εταιρεία Lacrimosa ιδρύθηκε το 1999 στην Θεσσαλονίκη, από μια ομάδα ανθρώπων με σκοπό την δημιουργία απλής και εύστοχης οπτικής επικοινωνίας.
Ειδικεύονται στην ψηφιακή εκτύπωση σε ύφασμα, και παράλληλα σχεδιάζουν και παράγουν διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, με έντονα χρωματικά μοτίβα και στοιχεία της pop κουλτούρας.
Βασική τους πεποίθηση, είναι ότι όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύγχρονο design, ανεξάρτητα με το που βρίσκονται ή με το τι ασχολούνται.
Έχουν λάβει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα διαθέτουν τις δημιουργίες τους.

Lane collage
Η Ελένη Χαντζάρα ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Αν και δεν ακολούθησε καλλιτεχνικές σπουδές ασχολείται συστηματικά με την τεχνική του collage, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη σελίδες περιοδικών.
Μέσα στις σελίδες αυτές αναζητεί κομμάτια χαρτιού διαφορετικά μεταξύ τους ως προς το σχήμα και το περιεχόμενο.
Με μια πρώτη ματιά τα κομμάτια αυτά φαίνονται άσχετα μεταξύ τους, τοποθετούνται όμως το ένα δίπλα στο άλλο και συνθέτουν την τελική εικόνα.
Μεγάλη της αδυναμία ήταν και θα είναι η δημιουργία πορτρέτων.

Γιώργος Μπογιατζίδης
Ο Γιώργος Μπογιατζίδης γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει διακοσμητική και συντήρηση έργων ζωγραφικής με πρακτική άσκηση στο Βυζαντινό μουσείο Θεσσαλονίκης.
Εδώ και 9 χρόνια, με αφετηρία την ανάγκη για δημιουργική έκφραση, κατασκευάζει έργα κολάζ με μια τεχνική δικής του επινόησης η οποία δανείζεται πολλά στοιχεία από την τέχνη του βιτρό.
Έχοντας σαν πρώτη ύλη φωτογραφίες, καταφέρνει μέσα από τα έργα του να απομονώσει τα κομμάτια μιας ούτως άλλως απομονωμένης πραγματικότητας- φωτογραφίας, και κατακερματίζοντάς τα, να δημιουργήσει
μια καινούρια σύνθεση.
Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις. Μέρος από τα έργα του έχουν δημοσιευτεί επί σειρά μηνών στο περιοδικό “Γαλέρα” και έχουν
χρησιμοποιηθεί σαν διακόσμηση σε καφέ/μπαρ της Θεσσαλονίκης. Εδώ και 4 χρόνια έχει ξεκινήσει μια σειρά από σεμινάρια πάνω στο κολάζ με αρκετή επιτυχία.

Πέλλα Παπαχρήστου
Η Πέλλα Παπαχρήστου είναι σχεδιάστρια μόδας από την Θεσσαλονίκη.Πειραματίζεται με διαφορετικά μεταξύ τους υλικά και υφές, με επιρροές από την αστική κουλτούρα.
Το 2011 δημιουργεί την σειρά PCP, εστιάζοντας στο ρούχο και την τσάντα, ενώ το 2012 φτιάχνει την σειρά MOOZAKA, με αντικείμενα για τον ποδηλάτη, εμπνευσμένα από την αγαπημένη της ενασχόληση,
το ποδήλατο.
Έχει λάβει μέρος σε αρκετές εκδηλώσεις μόδας και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ η ίδια είναι υπεύθυνη παραγωγής των αντικειμένων που σχεδιάζει, καθώς κατασκευάζονται στην οικογενειακή της επιχείρηση, με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Αναστάσης Βουκυκλαράκης
Ο Αναστάσης Βουκυκλαράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη σε ένα καλλιτεχνικό οικογενειακό περιβάλλον, με επιρροές από τον μοντέρνο σχεδιασμό και τον σουρρεαλισμό.
Σπούδασε τεχνικός δομικών έργων, και εργάστηκε στην gallery Decorama Arte.Παράλληλα, έκανε μουσικές σπουδές τις οποίες συνεχίζει ως σήμερα, και πλέον εργάζεται ως επαγγελματίας μουσικός.
Από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με τις κατασκευές, και το τελευταίο διάστημα με την σιδηρογλυπτική. Εδώ και έναν χρόνο, μαθαίνει την τέχνη και τις τεχνικές του μετάλλου, δίπλα στον γλύπτη Γιώργο Μωραϊτόπουλο.

Αναστασία Δεδονάκη
Η Αναστασία Δεδονάκη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, σπούδασε σχέδιο μόδας στο Παρίσι, και εργάστηκε στο χώρο του υποδήματος για τους οίκους Christian Louboutin και Ungaro.
Το 2003 επέστρεψε στην Ελλάδα και αποφάσισε να ασχοληθεί με το κόσμημα. Σπούδασε για δυο χρόνια τεχνικές χειροποίητου και βιομηχανικού κοσμήματος και από το 2006 έχει τον δικό της χώρο στη Θεσσαλονίκη, όπου σχεδιάζει, κατασκευάζει και διαθέτει τα κοσμήματά της. Έχω συμμετάσχει σε εμπορικές εκθέσεις στην Αθήνα, Άμστερνταμ και Παρίσι και σε γκαλερί στην πόλη Legnica της Πολωνίας, στο μουσείο Λαλαουνη , στην γκαλερί TAF στην Αθήνα και στην γκαλερί V.Ulmer στην Toulouse.

Κωνσταντίνος Κεσίδης
Ο Κωνσταντίνος Κεσίδης είναι βιομηχανικός σχεδιαστής από την Θεσσαλονίκη.Το 2012 δημιούργησε την εταιρεία Ecolapsis, η οποία επικεντρώνεται στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων . Παράλληλα ασχολείται με το animation, την εικονογράφηση, το μοντάζ, την παραγωγή video και την γλυπτική.

Bord de l’eau design factory
Η ομάδα Bord de l’eau design factory, με έδρα την Θεσσαλονίκη, σχηματίστηκε από τον Γιάννη Γουναρίδη και τον Γιάννη Παπαϊωάνου, εστιάζοντας το ενδιαφέρον της στην κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων και επίπλων.Οι δύο ανεξάρτητοι δημιουργοί, με σπουδές στο κόσμημα και στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων αντίστοιχα, δίνουν έμφαση στην επεξεργασία ακατέργαστων υλικών και στο προσωπικό συναίσθημα.
Στον χώρο τους φιλοξενούν εκθέσεις διαφόρων καλλιτεχνών, και παράλληλα διαθέτουν την δική τους συλλογή αντικειμένων.

Νατάσα Χατζηαγγελή
Η Νατάσα Χατζηαγγελή γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε μηχανικός σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων στην Σύρο. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με την σχεδίαση ψηφιακών εφαρμογών και τρισδιάστατων κινηματογραφικών παραγωγών, παιχνιδιών και διαφημίσεων. Έχει λάβει μέρος με αντικείμενά της σε ομαδικές εκθέσεις, Ανακύκλωση – Αναγέννηση (αίθουσα τέχνης Δήμου Ερμούπολης-2012), Summer (object, Θεσσαλονίκη – 2013), Greek design= Good design (Helexpo palace, Αθήνα – 2013). Πρόσφατα, το έργο της Louvre light, βραβεύτηκε διεθνώς από τον οργανισμό Design and Design,International design award. Διατηρεί σχεδιαστικό γραφείο που ασχολείται με τον σχεδιασμό νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Βασίλης Ρουμελιώτης
Ο Βασίλης Ρουμελιώτης γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. και στη συνέχεια Γεωπληροφορική στο Wageningen Ολλανδίας. Αντικείμενο εργασίας του η επίβλεψη τεχνικών έργων, οι αρχιτεκτονικές μελέτες και η τρισδιάστατη ψηφιακή σχεδίαση. Η αγάπη του για ξεχωριστό design και δημιουργία μοναδικών αντικειμένων, τον στρέφει στη σχεδίαση και κατασκευή εγκαταστάσεων Θεματικής Φωτιστικής Τέχνης κάτω από την επωνυμία της Roumelight: συνδυάζοντας αντικείμενα και φως με ιδιαίτερο τρόπο, αλλάζει τη χρηστική τους λειτουργία μετατρέποντάς τα σε φωτεινές πηγές. Έργα του έχουν δημοσιευθεί από διεθνή ηλεκτρονικό τύπο ενώ έχει φιλοξενηθεί και στο Μ.Μ.Σ.Τ. στα πλαίσια του made in thessaloniki I. Σήμερα συνεχίζει με νέα σειρά φωτιστικών δημιουργιών στο εργαστήριο της ‘roumelight’ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Βασιλική Κώστογλου
Η Βασιλική Κώστογλου ζει τους τελευταιους μηνες στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο πολυτεχνείο Ξάνθης και το 2011 έγινε δεκτήμε υποτροφία από το Politecnico di Milano, για μετα πτυχιακες σπουδες στο τομέα του industrial design. Για τα επομενα χρόνια εργάστηκε  στον τομέα του  exhibition design και συνεργάστηκε με την Triennale di Milano, studio Scacchetti και  studio Riccardo Giovanetti.  Έχει συμμετάσχει με τα αντικείμενα της σε εκθέσεις στο Μιλάνο και την  Ελλάδα, με τελευταία αυτή του OBI, greek design=good design, στην Helexpo της Αθήνας. Τον τελευταίο χρόνο βραβεύτηκε για το  έργο της  carpetile+  από το Politecnico di Milano που στη συνέχεια αγοράστηκε για παραγωγή  από τη cisa ceramiche. Σήμερα εργάζεται ως αρχιτέκτονας στο κέντρο της πόλης και  παράλληλα ασχολείται με τον σχεδιασμό  customized  προιόντων  που επίσης κατασκευάζει σε limited edition.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: