Κύριο Μέρος | Βασιλική Σπύρου / Γιάννης Παλατζίδης > Εργαστήρι Kristiboni

Κύριο Μέρος

Βασιλική Σπύρου / Γιάννης Παλατζίδης

Εργαστήρι Kristiboni, Λυκούργου 3, Λαδάδικα
Καθημερινά: 12:00 – 17:00, Σαββατοκύριακα: 12:00 – 20:00   

«Ζούμε στην πόλη. Την πόλη που μεγαλώνει μα παραμένει ανώριμη, την πόλη που κάνει θόρυβο χωρίς σχεδόν να μιλάει, την πόλη που γυρνάει την πλάτη της στα αυτονόητα, που εκπλήσσει και ανατρέπει κάθε φυγή».

Το άστυ πεδίο αναφοράς πολλών διαστάσεων για δύο εικαστικούς της ίδιας γενιάς. Το κατατάσσουν και το ανασυγκροτούν μέσα από τις δικές τους εικόνες. Συμπράττουν σε ένα κοινό πρότζεκτ με τίτλο «Κύριο μέρος», στην ουσία ανακεφαλαίωση για τις προσωπικές τους εικαστικές ανησυχίες («Πληροφορίες εντός (MoreInfoInside)» της Βασιλικής Σπύρου & «Πατρικό Σπίτι» του Γιάννη Παλατζίδη.

Θέτουν ερωτήσεις, επιχειρούν απαντήσεις, άλλες σε κατάσταση αναμονής. Ένα πεδίο αντιθέσεων που άλλοτε λειτουργεί σαν αρένα άλλοτε σαν σημείο επαφής για τους δύο καλλιτέχνες που βιώνουν όπως όλοι το οικείο και το απόμακρο, το συμβατό και το αντιπαραθετικό του εκάστοτε άστεως.

 

unnamed (6)

unnamed

unnamed (4)

unnamed (1)

 

 

 βασιλική σπύρου
Η Βασιλική Σπύρου διδάχθηκε τυπογραφία και γραφικές τέχνες από ιδιώτες και δημόσιους οργανισμούς (1996-2001, Αθήνα). Παρακολούθησε σχέδιο δίπλα στους ζωγράφους Βαγγέλη Γκόκα και Κώστα Τσώλη (2001-2002, Αθήνα). Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με καθηγητή τον σκηνοθέτη και εικαστικό Κυριάκο Κατζουράκη (2011, Θεσσαλονίκη). Υπήρξε μέλος της ομάδας μουσικού αυτοσχεδιασμού 6daexit (Θεσσαλονίκη). Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Η Σπύρου συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, την Αγγλία, την Κίνα και πραγματοποίησε δύο ατομικές.‘Eργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Γιάννη Παλατζίδη
Ο Γιάννης Παλατζίδης σπούδασε στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών ΑΠΘ & στη συνέχεια στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. Εργάστηκε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών και τον Τομέα Εικαστικών της Χ.Α.Ν.Θ. ενώ υπήρξε εμπνευστής του εργαστηρίου ζωγραφικής Kristiboni στα Λαδάδικα. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στο Μ.Ι.Ε.Τ., στο Λαογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, στη Gallery «Χρυσηίς», στη Δ.Ε.Θ., στον ΠολυχώροBios κ.α. Μαζί με το Εργαστήρι Kristiboni έχει διοργανώσει πλήθος εικαστικών δράσεων (συνεργασία με την ομάδα WhyNot, FutureLibraries του Δήμου Θεσσαλονίκης, «Παραθινούπολη», StreetArtκ.α). Έχει αναλάβει επίσης την εικαστική επιμέλεια παραστάσεων όπως «Ξύπνα Βασίλη», «Λυσιστράτη» καθώς και του μουσικοκινητικούperformance «Kokoblocko» σε σκηνοθεσία Τάσου Δημητρόπουλου στο Θέατρο Αυλαία κ.α. Τέλος έχει βάλει την υπογραφή του ως interiordesigner σε γνωστές επιχειρήσεις και ‘άλλους χώρους της Θεσσαλονίκης ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: