Κόλλα Ψαλίδι Χαρτί | Ομαδική > ZAK

Κόλλα Ψαλίδι Χαρτί

Shiny Design (Λιάνα Αναστασιάδου / Σοφιανός Παπαγεωργίου), Lane Collage (Χαντζάρα Ελένη), Boya (Γιώργος Μπογιατζίδης)
ΖΑΚ, Ν. Πλαστήρα 35, Καλαμαριά
Ώρες λειτουργίας: 12:00 π.μ – 12:00 μ.μ

Ομαδική έκθεση με θέμα το κολάζ.

Το κολάζ είναι το στιγμιότυπο ενός όνειρου, λειτουργεί πέρα από τις δυνάμεις του χρόνου και του χώρου αλλά διατηρεί τους δεσμούς του με την επικαιρότητα, τα μεγέθη και τα χρώματα εξυπηρετούν την καλύτερη μεταφορά του μηνύματος και όχι την πίστη απόδοση της πραγματικότητας, οι συμβολισμοί του είναι αρχέγονοι και μιλάνε μια γλώσσα πανανθρώπινη που δεν γνωρίζει διαχωρισμούς και ανισότητες.

Έτσι λοιπόν έχουμε ένα μέσο έκφρασης που είναι άμεσο και βασίζεται αποκλειστικά στην ευαισθησία του καλλιτέχνη και όχι στις πολύπλοκες τεχνικές οπτικοποίησης του μηνύματος που περιλαμβάνονται στις παραδοσιακές μορφές τέχνης.Ο καλλιτέχνης απελευθερωμένος λειτουργεί σε πνευματικό επίπεδο και με άπλα τεχνικά εργαλεία συνθέτει και μορφοποιεί θραύσματα της πραγματικότητας δημιουργώντας ένα μωσαϊκό ολοκληρωτικά αφιερωμένο στο μήνυμα του έργου.

3.The Empress

The Musician (based on a photo shot by Cleon Adonis Santos), Lane,  Κολάζ, 70 X 50 cm, 2013

The Musician (based on a photo shot by Cleon Adonis Santos), Lane, Κολάζ, 70 X 50 cm, 2013

Shiny Design, Burn Picasso, Κολάζ σε ξύλο, 60Χ45 εκ, 2013

Shiny Design, Burn Picasso, Κολάζ σε ξύλο, 60Χ45 εκ, 2013

 

Η Λιάνα Αναστασιάδου και ο Σοφιανός Παπαγεωργίου είναι βιομηχανικοί σχεδιαστές από την Θεσσαλονίκη. Το 2006 σχημάτισαν την ομάδα Shiny Design, η οποία εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή επίπλου, χρηστικών αντικειμένων, και γραφιστικών εφαρμογών.
Παράλληλα, δημιουργούν πίνακες με βάση την φιλοσοφία της επανάχρησης και την τεχνοτροπία του κολάζ. Χρησιμοποιώντας ως καμβά τμήματα ξύλου και παλιά αντικείμενα, συνθέτουν σχήματα και υφές, με σκοπό την ανάδειξη των μορφολογικών στοιχείων που απαρτίζουν την εκάστοτε κατασκευή.Έχουν λάβει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, καθώς και σε διαγωνισμούς σχεδιασμού επίπλου. Στον χώρο τους «Οbject» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εκθέτουν την δουλειά τους, καθώς και έργα άλλων καλλιτεχνών.
https://www.facebook.com/pages/Shiny-Design/139969669348183

Lane Collage: Ζω και δραστηριοποιούμαι στη Θεσσαλονίκη. Αν και δεν ακολούθησα καλλιτεχνικές σπουδές ασχολούμαι συστηματικά με την τεχνική του collage, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη σελίδες περιοδικών. Μέσα στις σελίδες αυτές αναζητώ κομμάτια χαρτιού διαφορετικά μεταξύ τους ως προς το σχήμα και το περιεχόμενο. Με μια πρώτη ματιά τα κομμάτια αυτά φαίνονται άσχετα μεταξύ τους, τοποθετούνται όμως το ένα δίπλα στο άλλο και συνθέτουν την τελική εικόνα. Μεγάλη μου αδυναμία ήταν και θα η δημιουργία πορτρέτων.
lanecollage.weebly.com

Ο Γιώργος Μπογιατζίδης γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει διακοσμητική και συντήρηση έργων ζωγραφικής πάνω στην όποια έχει κάνει την πρακτική του ασκηση στο Βυζαντινό μουσείο Θεσσαλονίκης.Εδώ και 9 χρόνια,με αφετηρία την ανάγκη για δημιουργική έκφραση, κατασκευάζει έργα κολάζ με μια τεχνική δικής του επινόησης η οποία δανείζεται πολλά στοιχεία από την τέχνη του βιτρό. Έχοντας σαν πρώτη ύλη φωτογραφίες καταφέρνει μέσα από τα έργα του να απομονώσει τα κομμάτια μιας ούτως άλλως απομονωμένης πραγματικότητας (φωτογραφίας) κατακερματίζονταν τα και από το νέο υλικό δημιουργεί μια καινούρια σύνθεση.
Έμπνευση αντλεί από τα έργα των παλαιών Δασκάλων, την καθημερινότητα, την θρησκεία, την επιστήμη πάντα όμως με κέντρο τον άνθρωπο τις καλύτερες αλλά και χειρότερες στιγμές του όπως και το ρόλο του στο σύμπαν. Μέσα από τα έργα του δημιουργεί τον δικό του μεταμοντέρνο κόσμο, ταραγμένο, κατακερματισμένο, κόκκινο και τον μοιράζεται με τον θεατή με τα μάτια της ψυχής στο παρελθόν και τα μάτια της αγωνίας στο μέλλον.Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις. Μέρος από τα έργα του έχουν δημοσιευτεί επί σειρά μηνών στο περιοδικό “Γαλέρα” και έχουν χρησιμοποιηθεί σαν διακόσμηση σε καφέ/μπαρ της Θεσσαλονίκης. Εδώ και 4 χρόνια έχει ξεκινήσει μια σειρά από σεμινάρια πάνω στο κολάζ αρχικά στον πολυχωρο Πείραμα και έπειτα στον πολυχωρο Εκτ6ς με αρκετή επιτυχία.
georgeboya.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: