Καφενεία του Κόσμου | Νούλης Δημήτρης > Εrmis Restaurant

Καφενεία του Κόσμου

Νούλης Δημήτρης
Εrmis Meze-Bar Restaurant,  Ρογκότη 4
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά από 11:00 πμ μέχρι 02:00 πμ

Τα καφενεία ανά τον κόσμο είναι τόποι συνεύρεσης, όπου οι συνδαιτυμώνες διασκεδάζουν την καθημερινότητά τους, είτε ανταλλάσσοντας απόψεις είτε επιλέγοντας την λήθη. Ωστόσο μέσα από τις πόζες τους, τις εκφράσεις και τα βλέμματά τους ένας προσεκτικός παρατηρητής θα ήταν σε θέση να βγάλει σημαντικά συμπεράσματα για τον εσωτερικό τους κόσμο, για το γενικότερο περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν άμα και για τον τρόπο που επιλέγουν να συναναστρέφονται τον διπλανό τους. Όπως και να ‘χει, τα καφενεία, εστιατόρια, μπαρ κοκ είναι ναοί λατρείας τών ανθρωπίνων σχέσεων.  Τα λίγα περιστατικά, που αποτυπώνονται στους συγκεκριμένους πίνακες, δεν εξαντλούν, βέβαια, το σύνολο τών περιπτώσεων αλλά ευελπιστούν να ρίξουν κάποιο φως στους συνήθως υποφωτισμένους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

 noulis_029

 

noulis_033

noulis_047

Νούλης Δημήτρης
Γεννήθηκα το 1956 στην Θεσσαλονίκη, όπου τέλειωσα το δημοτικό σχολείο -Ιωαννίδειο 40ο Σχολείο. Έβγαλα το γυμνάσιο-λύκειο στην γαλλική Ελβετίά -Ecole Nouvelle de la Suisse Romande- και σπούδασα διεθνές εμπόριο στο Λονδίνο -L.S.E.- επιστήμη που δεν εφήρμοσα ποτέ. Από το 1984 ασχολήθηκα με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Θεσσαλονίκη -Belair, Μπέχτσιναρ, Αίγλη. Το 1999 εγκαταστάθηκα στην Πρέσπα τού Νομού Φλώρινας, όπου έκτισα και λειτούργησα το ξενοδοχείο “Το Λιακωτό”.

Η ζωγραφική με συνεπήρε από πολύ νωρίς αλλά μόνο τα τελευταία χρόνια κατάφερα ν’ αφοσιωθώ σ’ αυτήν ολοκληρωτικά.
Αρχικά χρησιμοποιούσα τούς κοινόχρηστους χώρους τού ξενοδοχείου ως μόνιμη έκθεση. Αργότερα συμμετείχα σε δύο ομαδικές εκθέσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο τού Δήμου Πρεσπών, μία στην Vila Bianca στην Θεσσαλονίκη και έκανα δύο ατομικές: η πρώτη στο εστιατόριο “Απρόοπτο” και η δεύτερη στο καφέ-μπαρ “Εμιγκρέ”. Εικονογράφησα ένα διήγημα τού Άγγλου συγγραφέα και μόνιμου κατοίκου τής Πρέσπας, Julian Hofmann, που δημοσιεύτηκε σε Βρετανία και Η.Π.Α. Φιλοτέχνησα δύο αφίσες τού πολιτιστικού συλλόγου Αγ. Γερμανός.
Ζω μεταξύ Θεσσαλονίκης και Πρέσπας και είμαι πατέρας τεσσάρων γιων.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: