Αντικρουόμενα Στοιχεία |Ομαδική Έκθεση > Tettix Art Gallery

Αντικρουόμενα Στοιχεία

Αμανατίδου Μαρία, Αλβανού Μαρία , Δεληγιάννη Αννα- Μαρια , Κεσίδου Φανή, Μαραγκού Κωνσταντίνα, Στατήρη Λυδία, Γιάννα Λουλούδη, Τσόλη Αγγελική-Χάιδω
Επιμέλεια κειμένου : Μυρωτή Αλεξάνδρα
Επιμέλεια έκθεσης : Μαραγκού Κωνσταντίνα

Tettix Art  Gallery, Διαλέττη 3 ΕΝΑΝΤΙ ΧΑΝΘ
Ώρες Λειτουργίας:
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 5/04/2014 -20/04/2014
Τρίτη – Παρασκευή 18.00 -21.00, Σάββατο 11.00-14.00, Δευτέρα , Κυριακή κλειστά

 

Δεληγειάνη Άννα

Δεληγειάνη Άννα

ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο Καλλιτέχνης από μονός του έχει μια αυτονομία , μια δική του εικαστική ταυτότητα , διαφορετικό ύφος. Η συνομιλία διαφορετικών τρόπων έκφρασης κατά το έργο τέχνης , δημιουργεί ένα σύνολο από στοιχεία που έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους …
Μετά από αυτή τη πάλη των αντικρουόμενων στοιχείων φτάνουμε μέσα σε ένα σύνολο μιας χρωματικής σχεδιαστικής επικοινωνίας από έργο σε έργο.
Tα μέσα που χρησιμοποιούμε  είναι το σχέδιο, η ζωγραφική, το installation και το video art .

Λίγο σκοτάδι εγώ, λίγο φως εσύ.
Είναι μαύρο το χρώμα που προτιμώ, είναι άσπρο το δικό σου.
Είναι θολό το τοπίο μου μα το δικό σου είναι διαυγές.
Σου λέω πως θέλω να χαράζω, να τραβώ γκρίζες γραμμές και να δίνω ζωή σε αντικείμενα, ιδέες και συναισθήματα που θάφτηκαν σε ένα κουτί αναμνήσεων στη γωνιά του μυαλού μου. Σου το λέω, θέλω μέσα από τα σκοτάδια μου να δίνω ζωή σε ό, τι αγγίζει την ψυχή μου. Σκιές είναι η αγαπημένη μου μορφή έκφρασης.
Δε θέλεις το ίδιο, το ξέρω. Μου λες πως τα σκοτάδια μου είναι παγίδα, προσπαθείς να με πείσεις πως είναι καλύτερο να βλέπω τα πάντα μέσα από τη δική σου οπτική. Κι η οπτική σου είναι γεμάτη από φως, φως που με τυφλώνει. Πώς να μπορέσω μετά από τόσο καιρό κρυμμένη στα σκοτάδια μου να βγω στο φως που με προσκαλείς;
Η απόσταση μεταξύ μας είναι μια θάλασσα από χρώματα. Είναι μια θάλασσα που θα περάσουμε μαζί προκειμένου το μαύρο μου να πάρει λίγο από το άσπρο σου και το σκοτάδι μου να κλέψει λίγο από το φως σου. Κι εσύ, θα μπορέσεις επιτέλους να δεις μέσα από τα θολά μου μάτια, θα πλησιάσεις τις σκιές που χρόνια περιμένουν και θα τις δώσεις μορφή.
Λίγο σκοτάδι που γίνεται φως και λίγο φως που γίνεται σκοτάδι για να χωρέσει το σύνολο των χρωμάτων μας έφερε την ισορροπία.
-Τα καταφέραμε λοιπόν να βρούμε την ισορροπία;
Ναι! Μπορεί ο δικός μου κόσμος και δική μου ταυτότητα πάντα να είναι συνώνυμα με το σκοτάδι ενώ τα δικά σου να παραμένουν συνώνυμα με το φως. Στην αλληλεπίδρασή τους όμως οι δυο αντίθετοι κόσμοι μας γεννούν έναν πιο όμορφο κόσμο με συνολική ταυτότητα κι όχι μεμονωμένη. Κι αυτόν τον κόσμο έχουμε χρέος να τον γνωρίσουμε σε περισσότερους.
-Κι εμείς; Θα αλλάξουμε;
Εμείς φίλε μου συνταξιδιώτη στα μονοπάτια της τέχνης, πάντοτε κρατώντας μέσα μας ένα κομμάτι του τι είμαστε – ένα κομμάτι από σκοτάδι εγώ, ένα κομμάτι από φως εσύ – στην αλληλεπίδραση μας, καλύψαμε τα κενά που μας έλειπαν. Γίναμε πιο πλήρεις στην ταυτότητά μας μέσω της συνολικής ταυτότητας και το διαφορετικό το μεταφράσαμε μοναδικότητα, γιατί αυτό είναι.
-Λίγο σκοτάδι εγώ, λίγο φως εσύ.
-Μια γέφυρα από χρώματα που την περάσαμε.
-Και μετά, λίγο φως εγώ και λίγο σκοτάδι εσύ.
-Και ο κόσμος πιο πλήρης μέσα από τις αντιθέσεις του.

Αμανατίδου Μαρία

Αμανατίδου Μαρία

Αλβανού Μαρία

Αλβανού Μαρία

Στατήρη Λυδία, Στυλό σε χαρτί, 30X40, 2012

Στατήρη Λυδία, Στυλό σε χαρτί, 30X40, 2012

Κεσίδου Φανή

Κεσίδου Φανή

Τσολη Αγγελική, Performance

Τσολη Αγγελική, Performance

Λουλουδή Γιάννα

Λουλουδή Γιάννα

Μαραγκού Κωνσταντίνα

Μαραγκού Κωνσταντίνα

Αλβανού Μαρία
Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1991 και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει στο Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Είναι στο 2ο εργαστήριο του κ. Μορταράκου και διανύει το 5ο έτος φοίτησής της. Από το 2011 άρχισε να πέρνει μέρος σε εκθέσεις ομαδικές, workshop και residency. H Αλβανού Μαρία δουλεύει κυρίως μελάνι σε χαρτί, πειραματίζεται με τις διαστάσεις του χαρτιού, τη φόρμα, την κατεύθυνση, την θέση, το χωρικό βάθος κ.α αποζητώντας ισορροπίες ως μια αναγκαία ιδιότητα οπτικών διατάξεων. Την ενδιαφέρει επίσης η πρακτική του σχεδίου και οι ψηφιακές αναπαραστάσεις.

Αμανατίδου Μαρία
Γεννήθηκε το 1981 στη Θεσσαλονίκη.Είναι απόφοιτος του 4ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών.

Δεληγιάννη  Άννα- Μαρία
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988 και φοιτά στη Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ  στο εργαστήριο του Γ. Τσακίρη.  Έχει λάβει  μέρος  στη 1η biennale of ex libris  2013 for Greek engraving students on the Iliad and the Odyssey  καθώς και στην ομαδική έκθεση λιθογραφίας  του Μουσείου Λιθογραφίας του Δήμου Ούντιγκε της Σουηδίας το 2012 .  Επίσης έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στη γκαλερί Tettix .

Γιάννα Λουλούδη
Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1984. Είναι απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Βαλένθιας (Ισπανία) για ένα έτος με το πρόγραμμα Erasmus. Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις, workshops και art festivals στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Στη δουλειά της διαχειρίζεται οπτικά αντίθετα στοιχεία όπως το μαύρο του μολυβιού με το λευκό του χαρτιού ή τη χειρονομία σε αντίθεση με την προσεχτική σχεδίαση. Σκοπός αυτών των στοιχείων είναι να μην λειτουργούν ως αντίθετα αλλά σαν δύο διαφορετικά στοιχεία στο χώρο, τα οποία συνυπάρχουν δημιουργώντας μία αρμονική ροή.

Κεσίδου Φανή
Γεννήθηκε στην πόλη της Φλώρινας το 1986. Το 2005 παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και χρώματος με τις: Ρένα Μουστακάτου και Ράνια Σιαπλαούρα, κάνοντας προετοιμασία για τις εισιτήριες εξετάσεις στις Σχολές Καλών Τεχνών . Από το 2007 σπουδάζει στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Αποφοίτησε  το 2013 , μαθήτευσε στο 2ο Εργαστήριο Ζωγραφικής με καθηγητές τους : Μορταράκο Κυριάκο- Τσακίρη Γεώργιο- Κωνσταντινίδη Σάββα- Ζουρούδη Δημήτριο.

Μαραγκού Κωνσταντίνα
Η ζωγράφος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χαλκίδα της Εύβοιας όπου και μαθήτευσε στο Εργαστήριο τέχνης Χαλκίδας δίπλα στον ζωγράφο Μίχαλος Κώστας. Αποφοίτησε το 2014 από  τη Σχολή Κάλων Τεχνών  Εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης Α.Π.Θ. . Με καθηγητή τον Κυριάκο Μορταράκο στην Τέχνη και εμπειρία από την συμμετοχή, οργάνωση και επιμέλεια εκθέσεων σε πολλά projects, έχει συνεργαστεί με τοπικούς και διεθνείς φορείς για την οργάνωση εκθέσεων. Επιλεκτικά αναφέρουμε την επιμέλεια οργάνωσης και συμμετοχή στην έκθεση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με το unesco youth club «Πρόσωπα στην πόλη της Θεσσαλονίκης» (Το παιχνίδι του κύκλου) τον Νοέμβριο του 2010, την διοργάνωση εικαστικής δράσης εθελοντικών ομάδων (Σχεδία στη πόλη, ένωση πεζών, Ορνιθολογική, παιδιά σε δράση και Χ.Α.Ν.Θ) για την παγκόσμια μέρα εθελοντισμού (5/12/2010), τον συντονισμό της εκδήλωσης-έκθεσης “36 ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” με την ομάδα e-art και την X.A.N.Θεσσαλονίκης το 2011, τον συντονισμό projects στην Μπιενάλε Νέων Μεσογείου του 2011, την συμετοχή/διοργάνωση σειράς εικαστικών παρεμβάσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η καλλιτέχνις έχει εκθέσει έργα της σε ομαδικές εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη της Myrό Gallery (“Το Πρόσωπο του Καλλιτέχνη”, Φεβρουάριος 2012), στο Κέντρο Χαρακτικής “Ήλιος”(Μάρτιος 2012), καθώς επίσης στις Vlassis  Art Gallery και Tettix Art Gallery (2013).ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ) ΘΕΜΑ : ΔΙΑΘΕΣΗΣ
Τμήμα εικαστίκων και εφαρμοσμένων τεχνών  Α.Π.Θ – Vlassis  Art Gallery , Tettix Art Gallery
Έκθεση –διοργάνωση  choros 18 εργαστήριο Μορταράκος Καλών Τεχνών
Αντι- Μαχίες  (23/4/2013),
Έκθεση  choros 18 ομαδική “ flames of mind” (30/5/2013),
Workshop – Εικαστικό Εργαστήριο επιμέλεια Ευανθία Τσαντίλα , Δημήτρια 48 (7-15 /10/2013).
Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Τσόλη Αγγελική
Η Τσόλη Αγγελική-Χάιδω γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989 και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε με άριστα το 2013 από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών -Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Α.Π.Θ . Με το πρόγραμμα Εράσμους φοίτησε ένα ακαδημαϊκό έτος (2011-2012) στο Universitat Politecnica de Valencia- Facultad de Bellas Artes στην Ισπανία.
Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και workshop.

Στατήρη Λυδία
Λυδία Στατήρη. Γεννήθηκε το 1978 στον τύρναβο.
e-mail:lydiastatiri@hotmail.com

Σπουδές
2003-2010 : Απόφοιτος σχολής καλών τεχνών, Aριστοτέλειο πανεπιστήμιο θεσσαλονίκης.

Ομαδικές εκθέσεις-συμμετοχές
2013:ΠΛΟΕΣ ΧΙΧ-Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνι
2013:¨Η Γυναικα στον κοσμο του επιχειρειν¨. Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο θεσσαλονίκης.
2012: πεδίο δράσης κόδρα, θεσσαλονίκη   (συμμετοχή στο project του αναστάσιου στρατάκη).
2011: Gallery Έκφραση, “Με την καθαρότητα του βλέματος”, (Λυδια Στατήρη, Κωσταντίνος Φαζός, Αναστάσης Στρατάκης)
2011: ART ATHENS, artforum galery.
2011: Βαλκανίδα, Σόφια.
2011:Απόφοιτη σχολής καλών τεχνών, Εκθεσιακός χώρος λιμανιού θεσσαλονίκης.
2011:Μπιενάλε νέων καλλιτεχνών , Μορφωτικό ίδρυμα εθνικής τραπέζης, Αθήνα.
2011: tsatsis project gallery, “Δευτερη ενότητα”, εργαστήριο Γιάννη Φωκά.
2009: Πεδίο Δράσης Κόδρα, Tsatsis project gallery,
Θεσσαλονίκη.
2009: tsatsis project gallery, (Λυδία Στατήρη-Χαρά Πιπερίδου), θεσσαλονίκη.

Βραβεία
2008: βραθείο καλλιτεχνικού διαγωνισμού ιδρύματος Κώστα Ανδρέου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: